Vanligt förekommande frågor

Nedan finns de frågor som vi i styrelsen brukar få.

För att se vilka regler som gäller i tvättstugan samt hur du kan boka tvättstugan finns info under ”Förening / Tvättstuga”. För att komma dit direkt kan du klicka på länken nedan.

Tvättstuga

• Fastigheten har ingen hiss
  • Sophantering med källsortering i separat byggnad
  • Bredband genom stadsnät (ingår ej, eget abonnemang krävs)
  • TV vid Sappa (basutbud ingår i avgift)
  • Värme, vatten & avlopp ingår i avgiften (el ingår ej, eget abonnemang krävs)
  • Parkering m. elstolpe
  • Modern tvättstuga med elektronisk bokningstavla
  • Antal lägenheter: 63 st
  • Antal hyrbara lokaler: 0 st
  • Antal garage: 0 st
  • Antal parkeringar: 58 st (separat kö)
  • Boyta: xxxxx m2
  • Bränsleyta: xxxx m2
  • Stammbyte år 1993-1994
  • Byggår: 1958
  • Fastighetsbeteckning: Furan 4
  • Nya 3-glasfönster
  • Inglasade balkonger 2002
  • Markiser 2012 (Solsida)
  • Gemensamhetsyta
    Två uteplatser med murade grillar och utemöbler
  • Energideklaration Hus 22 LADDA NER
  • Energideklaration Hus 24 LADDA NER

Önskar du hyra ut din bostad i andra hand tar du i första hand kontakt med MBF och begär ut blanketter som sedan fylls i och lämnas till styrelsen. Sedan gör MBF tillsammans med styrelsen en prövning på individen som önskar hyra i andra hand, styrelsen har rätt att neka 2-handsuthyrning om styrelsen finner lämpligt. Styrelsen har även rätt att häva avtalet med omedelbar verkan om bristande i föreningens stadgar eller trivselregler uppkommer.

Att tänka på är att, 2-handsuthyrning är giltig ett (1) år i taget.

Vid 2-handsuthyrning utgår en administrationsavgift för upprättande av kontrakt. Kostnaden är 10 procent av årets prisbasbelopp, dvs 4 550 kr under 2018.

Föreningen överlåter prövning av nya medlemmar till MBF. En kreditupplysning ligger som grund till beslutet. Efter det att prövningen är godkänd skickas avtalet till styrelsen för undertecknande och därefter är den nya boenden godkänd av föreningen.

Föreningen har inget ansvar i dessa frågor. Här råder eget ansvar för vardera medlem i föreningen. För mer upplysning i frågan vänligen besök www.skatteverket.se.

Samtliga renoveringar av större sort, så som köks- och badrumsrenovering ska godkännas av styrelsen. Detta är en försäkring för samtliga medlemmar och skall följas i alla fall av renovering. Planerar den boenden exempelvis att riva en vägg kan denne vara bärande och påverka strukturen av fastigheten. Föreningen tar inget ansvar i val av hantverkare eller liknande kompetens. Dock kan styrelsen tillsammans med förvaltningen vägleda dig i den mån dem kan.

Informera styrelsen i god tid innan påbörjad renovering genom att antingen ringa någon av oss, skicka ett meddelande under ”Kontakta oss” eller lämna en lapp i den gröna brevlådan i hus 22B (korridoren vid tvättstugan).

Föreningen har en separat kö till parkeringen. Du kan läsa mer om detta under ”Förening / Parkering” eller följa länken nedan.

Snöröjning sköts av Mark men du kan behöva skotta på din egen parkeringsplats.

MARK Fastighetsskötsel
Telefon: 021-475 65 00

Vid skadedjurshantering vänligen kontakta Anticimex.

Anticimex Västerås, Isolatorvägen 3, 721 37 Västerås

Utanför varje trapp finns cykelställ.
I källarutrymmet vid 24A-24D kan man förvara sin cykel om man inte vill att den ska stå ut. Motsvarande finns även i gången mellan 22A och 22B. Det finns även en cykelbod där cyklar/mopeder kan förvaras. I cykelboden finns även en kompressor för påfyllnad av luft.

Styrelsen går med jämna mellanrum ronder med personal från Mälardalens Brand och Anticimex kontrollerar våra brandsläckare. Detta för att se att vi uppfyller den lagstiftning och de riktlinjer som finns inom området.

Det är även viktigt att alla vi som bor i föreningen hjälper till. Ett vanligt exempel som vi i styrelsen får säga till om är saker som står i källargångarna och i trapphusen. I trapphusen får ingenting finnas förutom barnvagnsunderreden och rullatorer. I källargångarna ska sakerna stå i förråden, inte utanför.

Föreningen är försäkrad hos Länsförsäkringar Bergslagen. Som boende behöver man däremot ha en egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Läs mer om det genom att följa länken.

Försäkringar